تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

VOIP در دنیای امروز یك تجارت جهانی محسوب می گردد كه هم‌چنان روند رو به رشد بالایی نیز دارد.

مزیت اصلی این نوع مكالمات برای كاربران، هزینه پایین آن است كه موجب ترجیه آن به شبكه های مخابراتی سنتی می‌شود.

تجارت VOIP  را می‌توان از 3 دیدگاه مورد بررسی قرار داد:

1. فروش تجهیزات ساختاری: به منظور رسیدن به كارایی بالاتر و كیفیت بهتر صدا در مكالمات VOIP ، نیاز به استفاده از تجهیزات ویژه ای در شبكه های مبتنی بر IP است. انواع مسیردهنده (Router)های VOIP، سوییچ‌های شبكه خاص این كاربرد و دروازه(Gateway) های ویژه و ... از این تجهیزات هستند.

2. فروش گوشی های تلفنی جدید: برای پشتیبانی بهتر فناوری VOIP گوشی‌های تلفنی خاصی ساخته شده‌اند كه خود به طور مستقیم به شبكه مبتنی بر پایه IP (برای مثال اینترنت) متصل می‌شوند و می‌توانند اطلاعات را در قالب بسته‌های داده بر روی این شبكه منتقل نمایند.

3. ارایه خدمات در قالب مراكز تلفنی نسل بعد: با وجود عدم وابستگی تكنولوژی VOIP به مراكز مخابراتی،‌ به منظور ایجاد سهولت در برقراری ارتباط (برای مثال توزیع شماره تلفن به كاربران) و ارایه سرویس‌های مختلف مراكز تلفنی VOIP بر روی شبكه اینترنت شكل گرفته‌اند.

تهدیدهای VOIP برای تجارت‌های كنونی

به نقل از مرکز تحقیقات اتوماسیون صنعتی، همواره با پدید آمدن یك فناوری جدید در عرصه‌های گوناگون،‌ فناوری‌های قبل در معرض انحطاط قرار می‌گیرند. فناوری اطلاعات و ارتباطات نه تنها از این قاعده مستثنی نیست، بلكه چنین وضعیتی در آن بیش از سایر حوزه‌ها احساس می‌شود. با شكل‌گیری تكنولوژی VOIP حوزه های متنوعی از جمله مكالمات تلفنی معمولی، ارتباط از طریق نمابر و حتی استفاده از پست الكترونیكی دچار تهدید شده‌اند. در كشورهای مختلف دنیا به منظور جلوگیری از این ضررهای مالی و یا به منظور تطبیق با شرایط جدید تدابیر مختلفی اندیشیده شده است. برای مثال در كشورهایی مانند سوئد و یا برخی از ایالات آمریكا به طور كامل به این تكنولوژی روی آورده شده است.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات VOIP , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

مکالمات VoIP

كاربران صوتی به دو شكل ، دستگاه متصل به شبكه IP و دستگاه متصل به شبكه مخابراتی سنتی به گفتگو می‌پردازند

سه نوع مكالمه را می‌توان توسط VOIP تصور کرد:

1. ابزار VOIP با ابزار VOIP:طی این مكالمه دو وسیله كه به شبكه مبتنی بر IP  متصل هستند با یكدیگر ارتباط بر قرار می‌كنند.

2. ابزار VOIP با تلفن سنتی: در این نوع مكالمه وسیله متصل به پروتكل IP با دستگاه تلفنی كه به شبكه مخابراتی سنتی متصل است ارتباط بر قرار می‌كند. در این صورت یك دستگاه متصل به IP نقش واسط را در تبدیل اطلاعات از شبكه IP به شبكه مخابراتی سنتی به عهده دارد. 

3. تلفن سنتی با تلفن سنتی: این نوع مكالمه به طور معمول به دلیل مسافت بالای بین دو فرد بر قرار كننده مكالمه و به منظور صرفه‌جویی در هزینه گفت‌وگو شكل می‌گیرد. در این نوع ارتباط هر یك از دو تلفن توسط شبكه مخابراتی سنتی به یك دستگاه متصل به شبكه IP مرتبط می‌شوند و ارتباط VOIP بین این دو دستگاه كمكی شكل می‌گیرد. ارتباط تلفنی با استفاده از كارت‌های تلفن رایج در بازار از این نوع است.

به نقل از مرکز تحقیقات اتوماسیون صنعتی، با اندكی توجه به سه مورد بالا متوجه می‌شویم كه موارد 2 و 3 مطرح شده در بالا با استفاده تركیبی از شبكه مخابراتی سنتی و شبكه IP برقراری ارتباط صوتی را ممكن می‌سازند. انواع دیگر مكالمات VOIP نیز وجود دارد

-(Virtual Station) ایستگاه مجازی به ایستگاه مجازی

-ایستگاه مجازی به شبكه كامپیوتری

- شبكه كامپیوتری به شبكه كامپیوتری


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات VOIP , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

ارائه سرویس تلفن اینترنتی یا VOIP همچون ارائه خدمات اینترنت پرسرعت از زمان ورود خود به کشور فراز و نشیب‌های فراوانی را طی کرده است. شرکت ارتباطات زیرساخت که متولی دولتی تلفن اینترنتی در کشور محسوب می‌شود، اخیرا خبر از مسدود شدن سرویس‌های شرکت‌های فعال در این عرصه داده که به گفته این شرکت فاقد مجوز هستند. این اقدام تعداد زیادی از کارت‌های تلفن اینترنتی حاضر در بازار را بی‌اعتبار می‌کند، موضوعی که مدیرعامل شرکت زیرساخت را نیز به واکنش واداشته و تاکید کرده کسانی که از این کارت‌ها خریداری کرده‌اند باید هرچه سریع‌تر از آن استفاده کنند؛ چراکه این کارت‌ها به‌زودی غیرفعال می‌شوند.

شرکت ارتباطات زیرساخت در حالی هشدارهای خود را به بخش خصوصی فعال در عرصه تلفن اینترنتی شدت بخشیده که پیش از این با برگزاری مزایده‌ای سه شرکت را به عنوان تنها شرکت‌های دارای مجوز با نام‌های تراشه سبز، ضحی کیش و پیشگامان کویر یزد معرفی کرده است. در همین حال شرکت‌های خدمات‌دهنده تلفن اینترنتی که عملا برای تعطیلی کسب و کار خود از سوی زیرساخت تحت فشار قرار گرفته‌اند به نهادها و مراجع مختلف شکایت برده‌اند و جالب آنکه سازمان تنظیم مقررات که خود زیرمجموعه‌ای از وزارت ارتباطات به‌شمار می‌رود نیز تاکنون حق را به شرکت‌ها داده و حال در میان این اختلافات درونی، وضعیت خدمات تلفن اینترنتی در وضعیت مبهمی قرار گرفته است.

● شرکت‌های خصوصی در حکم یک سوپرمارکت

سرویس VOIP، ارائه سرویس صوتی از طریق شبکه اینترنت است که به نسبت تلفن‌های عادی، از کیفیت پایین‌تری برخوردار بوده، اما با توجه به هزینه بسیار کمتر این سرویس نسبت به ارتباط با تلفن عادی که با ارائه سرویس‌های متنوع تصویری و صوتی و متنی همراه است، میزان استفاده از آن را به شدت در میان کاربران افزایش داده و بازار جدیدی را در ارتباطات تلفنی کشور ایجاد کرده است. سرویس VOIP اندکی پس از ورود به بازارهای جهانی به تکنولوژی‌های ارتباطی ایران نیز اضافه شد و در واقع صدور پروانه تلفن اینترنتی، برای نخستین‌بار در راستای قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با توجه به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مورد آزادسازی فعالیت‌های بخش پست و مخابرات در سال ۱۳۸۰ صورت گرفت، اما صدور مجوز این سرویس به صورت عملیاتی براساس یکی از مصوبات سال۸۱ هیات مدیره مخابرات که دارای ۱۵بند است، به سرانجام رسید و در همان سال، ۸۰ شرکت با اخذ مجوز از شرکت فناوری اطلاعات کار خود را آغاز کردند، اما سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پس از تشکیل خود، اعطای مجوز VOIP را نظیر سایر مجوزها به عهده گرفت.

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ شرکت در حوزه ارائه خدمات تلفن اینترنتی فعالیت می‌کنند که از زمان شروع فعالیت خود با مشکلات فراوانی روبه‌رو بوده‌اند. محدودیت‌های اخیر و تلاش برای کاهش تعداد خدمات‌دهندگان تلفن اینترنتی به گفته این شرکت‌ها عمدتا با این دلیل صورت گرفته که با تعدد شرکت‌ها امکان نظارت بر اطلاعات مبادله شده وجود ندارد، این در حالی است که فعالان این حوزه معتقدند که پهنای باند اینترنتی به طور کامل در اختیار مخابرات است و زمانی که سرچشمه در اختیار این شرکت است آنها می‌توانند سازوکارهای نظارتی بر هر نوع خدماتی را بر بستر اینترنت نیز فراهم کنند. پیام کرباسی، کارشناس حوزه خدمات اینترنتی در خصوص تصمیم‌گیری‌های اخیر شرکت ارتباطات زیرساخت که به نوعی از حوزه اختیارات این شرکت نیز خارج بوده است، می‌گوید: «ما معتقدیم پروانه فناوری voip باید کاملا همانند پروانه شرکت‌های ISP باشد؛ چراکه VOIP نیز بر اساس IP و اینترنت کار می‌کند، بنابراین تمام ویژگی‌های مربوط به ISP را دارد. همان‌طور که سازمان رگولاتوری بیش از هزار پروانه را برای شرکت‌های ISP صادر می‌کند باید صدور پروانه برای فعالیت VOIP نیز از طریق این سازمان باشد، اینکه پروانه از سوی ارتباط زیرساخت صادر می‌شود به ضعف مدیریتی و تصمیم‌گیری مقامات مخابراتی برمی‌گردد.»

از سوی دیگر به گفته کرباسی تمامی شرکت‌های خصوصی فعال در این زمینه پهنای باند مورد نیاز خود را از مخابرات تحویل می‌گیرند، بنابراین اینترنت ارائه شده و کلیه محتوای داخل آن از طریق گیت وی اصلی در اختیار مخابرات است، لذا هر نوع کنترل و نظارتی از این طریق می‌تواند انجام شود و کاهش تعداد شرکت‌ها گزینه مناسبی برای این موضوع به حساب نمی‌آید. بر اساس آنچه که از زبان مسوولان شرکت ارتباطات زیرساخت و بعد از برگزاری مزایده عنوان شد، قرار است که با فعالیت سه شرکت برنده شده در مزایده دیگر شرکت‌های قبلی فعال در این حوزه هیچ فعالیتی نداشته باشند که این شرایط به ضرر تمامی فعالان این صنف خواهد بود؛ چراکه این شرکت‌ها بعداز چندین سال فعالیت در حوزه ارائه خدمات تلفن اینترنتی دچار ورشکستگی و از هم‌پاشیدگی می‌شوند. اما از سوی دیگر این خبر نیز شنیده می‌شود که شرکت‌های برنده در این مزایده خواهان همکاری فعالان قبلی از صنف شده‌اند.

پیام کرباسی در خصوص همکاری سه شرکت برنده شده با ۲۰۰ شرکت خصوصی فعال در این حوزه اظهار می‌دارد: «این شرکت‌ها به شدت به دنبال همکاری با شرکت‌های بخش‌خصوصی هستند، اما شرکت‌های این بخش به هیچ عنوان حاضر به همکاری با این سه شرکت نیستند؛ چرا که در واقع این سه شرکت می‌خواهند فعالان بخش‌خصوصی بیشتر در جایگاه یک کارت فروش و به نوعی یک سوپر مارکت فعالیت داشته باشند نه یک شرکت خدمات‌دهنده تلفن اینترنتی.»وی در توضیح نوع فعالیت سه شرکت برنده شده در مزایده نیز می‌گوید: «در حال حاضر بحثی که در مورد این سه شرکت مطرح می‌شود این است که شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرده است که من یک ترافیک بین‌المللی دارم که کد۰۰ آن برای تماس با خارج از کشور است و ۹۸ آن نیز برای کسانی است که از خارج به ایران زنگ می‌زنند، حال این شرکت این ترافیک خود را می‌خواهد به سه شرکت برنده شده واگذار کند در واقع زیرساخت فعالیت خود را به صورت پیمانکاری به این شرکت‌ها محول کرده است، بنابراین این سه شرکت نه پروانه دارند و نه پروانه خود را از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دریافت کرده‌اند و آنها تنها مجوز پیمانکاری دریافت کرده‌اند. همچنین از همان ابتدا این شرکت‌ها اطلاع داشتند که هیچ وقت کسی جلوی فعالیت شرکت‌های قبلی را نمی‌گیرد و برای این کار هیچ قولی به آنها داده نشده بود .»

این کارشناس در پاسخ به این سوال که پس چرا در حال حاضر زیرساخت دستور به توقیف فعالیت ۲۰۰ شرکت قبلی داده است، می‌گوید: «بحثی که مدیرعامل شرکت زیرساخت مطرح می‌کند این است که از آن ۲۰۰ شرکت که تنها ۱۱۴ شرکت مجوز قانونی داشتند واز سال ۸۴ تاکنون توانستند ادامه فعالیت بدهند، شناسایی شده تا بتوانند به راحتی ادامه فعالیت کنند. در واقع این شرکت می‌خواهد اختلاف بین ۱۱۴ تا ۲۰۰ شرکت را پیدا کنند و جلوی فعالیت شرکت‌هایی که از گذشته مجوز نداشتند، اما کارتشان داخل بازار است و به فروش می‌رسد را بگیرند.))

● ایجاد بی‌اعتمادی برای کاربران

یکی دیگر از اقدامات شرکت ارتباطات زیرساخت، ارائه فراخوانی به کاربران برای استفاده هرچه سریع‌تر از کارت‌های تلفن اینترنتی خود بود. در واقع این شرکت طی اطلاعیه‌‏ای ضمن هشدار به کاربران سرویس VOIP جهت استفاده هر چه سریع‌‏تر از کارت‌‏های تلفنی‌ ‏اینترنتی، از امکان مسدود شدن سرویس این شرکت‌ها خبر داد و دلیل این امر را نیز عدم ارائه مستندات قانونی این شرکت‌ها به شرکت زیرساخت اعلام کرد.

در حالی که هنوز بین شرکت زیرساخت و سازمان تنظیم مقررات در زمینه ارائه مجوز به این شرکت‌ها اختلاف وجود دارد، بیان کردن این موضوع که کارت‌های اینترنتی حاضر در بازار به‌زودی غیرفعال می‌شود به نوعی کاربران را دچار سردرگمی کرده است.

به گفته کرباسی مدیرعامل شرکت ارتباط زیرساخت هرچند هدفش از ارائه این خبر چیزی جز پیدا کردن شرکت‌های بدون مجوز نبوده است، اما اگر وی می‌توانست این خبر را با جزئیات بیشتر و کامل‌‌تر عنوان کند قطعا از به وجود آمدن ابهام و انتقاد در این حوزه جلوگیری می‌کرد. در واقع وقتی که یک مقام مسوول در کشور چنین ادعایی می‌کند خیلی از کاربرانی که در حال حاضر به خاطر نزدیکی به عید نوروز کارت‌های زیادی خریداری می‌کنند دچار تشویش و اضطراب می‌شوند؛ چراکه نمی‌دانند این کارتی که مورد استفاده قرار می‌دهند، قانونی است یا غیرقانونی.یکی از نکات جالبی که در این بین دیده می‌شود تغییر و چرخش رفتار سازمان تنظیم مقررات نسبت به اظهارات شرکت ارتباطات زیرساخت در خصوص فعالیت‌های شرکت‌های خصوصی است. به طوری که زمانی که زیرساخت فعالیت شرکت‌های گذشته را غیرقانونی عنوان می‌کرد، سازمان تنظیم فعالیت شرکت‌های VOIP را مجاز اعلام کرد و ارائه خدمات از سوی آنها را بدون مانع دانست. برخی معتقدند که حمایت رگولاتوری از بخش خصوصی بعد از جریانات اخیر در انتقاد به رفتار دولتی این سازمان و کم‌توجهی به بخش خصوصی انجام گرفته، اما در عین حال بسیاری از فعالان خصوصی این رویکرد سازمان تنظیم مقررات در دفاع از بخش خصوصی را امیدوارکننده می‌دانند.

● درآمدهای مالی مهم‌ترین دلیل

شاید بتوان یکی دیگر ازمسائلی را که باعث می‌شود شرکت زیرساخت اصرار زیادی به تعطیل شدن شرکت‌های فعال در این حوزه داشته باشد بحث مالی و سود موجود در این حوزه دانست، چراکه ظهوری فر مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت نیز در آخرین گفت‌وگوهای خود در این زمینه به درآمد شرکت‌های فعال در این زمینه اشاره کرده و گفته بود طبق قراردادی که با این شرکت‌ها بسته شده است، آنها موظفند ماهی یک میلیارد تومان فقط از محل اورجینیشن به شرکت زیرساخت پرداخت کنند که اگر مجموع سالیانه آن را محاسبه کنیم، دولت سالانه تنها در این بخش ۳۶میلیارد تومان درآمد کسب می‌کند. وی عنوان کرد: این در حالی است که دولت تاکنون از این بخش سودی کسب نکرده است.

ارائه سرویس تلفن اینترنتی که یکی از فناوری‌های نه چندان جدید دنیا است که به دلیل مزیت‌هایی که برای کاربران ایجاد می‌کند به سرعت در کشور فراگیر شده، اما به مرور موضوع درآمدزایی این سرویس که تمام بر بستر اینترنت صورت می‌گیرد، مخابرات را به این اندیشه واداشته که از آن به درآمدزایی بپردازد. به‌رغم این که درآمدزایی وزارت ارتباطات با توجه به خدماتی که این شرکت به عموم ارائه می‌کند چیز مذمومی نیست، اما به نظر می‌رسد توجه به بخش خصوصی و در نظر گرفتن مشترکان هدف مهم‌تر و غایی‌تری است تا صرفا درآمدزایی از این خدمات
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات VOIP , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

کیفیت در VOIP

سیستم تلفنی، یک شبکه سوئیچینگ مداری (Circuit Switching ) است. بدین معنی که از طریق گره‌های شبکه، یک مسیر اختصاصی بین دو ایستگاه انتهایی برقرار می‌شود. در مقابل، شبکه‌ای مانند اینترنت از سوئیچینگ پاکتی (Packet Switching) استفاده می‌کند که روشی کاملا متفاوت با سوئیچینگ مداری دارد. در این نوع شبکه برای انتقال دیتا نیاز به یک مسیر اختصاصی نیست، بلکه دیتا به صورت دنباله‌ای از قطعات کوچک به نام پاکت (Packet) ارسال می‌شود . هر پاکت در طول شبکه از گرهی به گره دیگر ارسال می‌شود و در هر گره پاکت به طور کامل دریافت و ذخیره شده، سپس به گره‌های بعدی ارسال می‌شود. البته چگونگی هدایت و مسیریابی در گره‌های میانی، روش‌های مختلفی دارد که توضیح آنها در این نوشتار نمی‌گنجد.

شبکه تلفن با داده‌های آنالوگ (صوت ) سرو کار دارد. محدوده فرکانسی سیگنال تلفن ۰ تا ۴Khz می‌باشد که تقریبا محدوده فرکانسی صوت انسان را پوشش می‌دهد. البته برای انتقال صدا در بسیاری موارد، سیگنال آنالوگ تلفن را به داده‌های دیجیتال تبدیل می‌کنند تا امکان انتقال آن با هزینه کمتر امکان‌پذیر باشد. ( برای مثال برای ارتباط بین مراکز تلفن در قسمتی به نام PCM، سیگنال دیجیتال به آنالوگ تبدیل شده، و در مرکز مقصد عکس این عمل انجام می‌شود و سیگنال آنالوگ دوباره به دست می‌آید) برای تبدیل سیگنال آنالوگ تلفنی به دیجیتال، مطابق با قضیه نایکوییست حداقل فرکانس ۸Khz نیاز است که با توجه به استاندارد نمونه‌برداری ۸ بیتی در هر بازه زمانی، برای انتقال هر خط آنالوگ تلفنی به ۶۴Kbps پهنای باند دیجیتال نیاز است. این پهنای باند حالت ایده‌آل و پایه انتقال دیجیتالی تلفن است. در حقیقت اکثر استانداردهای مخابراتی همچون E۱ و T۱ و حتی استانداردهای فیبر نوری STM۱ بر اساس تعداد کانال‌های ۶۴Kbps تعریف شده‌اند.

اما تخصیص ۶۴Kbps برای انتقال هر کانال صوتی هزینه بالایی می‌طلبد، مخصوصا زمانی که شبکه‌ای به اندازه کره زمین مدنظر طراحان باشد. با پیشرفت تکنولوژی به خصوص در زمینه کامپیوتر، راه‌حل‌های جدید برای کم‌کردن هزینه ارتباط مطرح شد که برخی از این راه‌حل‌ها منجر به پایین آوردن پهنای باند مورد نیاز انتفال تلفنی می‌شدند.

مهم‌ترین راه‌حل، استفاده از الگوریتم‌های فشرده‌سازی خاص و حذف بعضی از سیگنال‌های زاید از داده دیجیتال می‌باشد. برای مثال در اکثر ارتباطات تلفنی، یکی از طرفین، شنونده ودیگری گوینده است. در ارتباط کلاسیک تلفنی، در این حالت کانال اشغال می‌شود هرچند داده‌ای منتقل نمی‌شود. می‌توان با استفاده از الگوریتم‌های خاص، سکوت یک طرف را تشخیص داد و به جای ارسال کامل داده و اشغال شدن کامل پهنای باند، داده‌ای به معنی سکوت را به گیرنده ارسال کرد و تا زمانی که سکوت در یک طرف برقرار است، داده‌ای منتقل نکرد. اهمیت این الگوریتم بخصوص در ارتباطات رادیویی (مانند سیستم تلفنی موبایل) بسیار با اهمیت می‌شود، چرا که با توجه به محدودیت کانال‌ها و وجود درخواست کنندگان زیاد، استفاده بهینه از باند مهدود بسیار مهم است.

مسئله دیگر، سکوتی است که بین اداکردن حروف از دهان انسان وجود دارد، چرا که هرقدر شخصی بتواند سریع صحبت کند، باز بین اداکردن حروف، زمانی وجود دارد که با استفاده از الگوریتم‌های خاص می‌توان آنها را حذف کرد. علاوه بر تمام اینها، امکان استفاده از الگوریتم‌های فشرده‌سازی در صوت دیجیتال‌شده وجود دارد.

البته استانداردهای مختلفی برای پایین آوردن پهنای باند مصرفی وجود دارد. یکی از اولین و مشهورترین این استانداردها، استاندارد GSMK می‌باشد که در سیستم موبایل (GSM) استفاده می‌شود. اثبات شده است که این استاندارد با استفاده از یک پهنای باند ۱۳Kbps (حدود یک پنجم پهنای باند پایه) کیفیتی مطلوب را به مشترک ارائه می‌کند. در VOIP هم از استانداردهای مختلفی برای تبدیل صوت به داده دیجیتال وجود دارد که نیاز به ۶۴Kbps تا ۸.۳Kbps پهنای باند دارند.

در شکل ۱ مقایسه انواع استانداردها با کمک شاخصMOS که یکی از شاخص‌های معرف کیفیت در انتقال دیجیتال است، آورده شده است. همان طور که مشاهده می‌شود، این استانداردها حداقل کیفیتی برابر سیستم موبایل (GSM) را ارائه می‌دهند.

البته عامل دیگری نیز در کیفیت انتفال صدا به وسیله IP تاثیرگذار است. با توجه به ساختار سوئیچینگ پاکتی در اینترنت و استفاده از پروتکل UDP در VOIP، تضمین ۱۰۰% برای رسیدن داده‌ها به مقصد وجود ندارد، چرا که علاوه بر امکان از دست رفتن پاکت‌ها در طول مسیر، امکان پس و پیش شدن آنها(به دلیل استفاده ازپروتکل UDP ) نیز وجود دارد.

در نمودار ۱ در صد افت کیفیت در صورت گم شدن پاکت‌ها (Packet lost ) آورده شده است.

البته مکانیزمی در استانداردهای جدید وجود دارد، تا در صورت گم شدن پاکت‌ها، افت کیفیت زیاد نباشد. همان طور که مشاهده می‌شود، استاندارد G۷۲۹ تنها تا زمانی که درصد گمشدن پاکت‌ها کمتر از۵ باشد، سرویسی با کیفیت قابل قبول را به کاربر ارائه می‌دهد. البته این درصد گم‌شدن پاکت‌ها بسیار کم می‌باشد و امکان ارائه سرویسی مطمئن را به کاربر نمی‌دهد. از سوی دیگر همان طور که مشاهده می‌شود، در استاندارد Enhanced G.۷۱۱ حتی با وجود ۳۰% گم شدن پاکت‌ها، باز کیفیت سرویس در حد عالی است. البته در ایران با توجه به گران بودن پهنای باند، معمولا از استاندارد G.۷۲۹ و یا پایین‌تر استفاده می‌شود و متاسفانه به دلیل پایدار نبودن ارتباط ISPها با اینترنت و وجود نویز زیاد و درصد بالای گم‌شدن پاکت‌ها، کیفیت ارتباط در اکثر مواقع در حد مطلوبی نمی‌باشد. در هر حال VOIP توانسته است با ارائه کیفیتی در حد PSTN اما با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر نسبت به PSTN (به علت ساختار شبکه‌ای و مهم‌تر از همه ساختار سوئیچینگ پاکتی) توانسته است توجه زیادی را به خود جلب کند، به طوری که به نظر می‌رسد در آینده کلیه ارتباطات راه دور از طریق VOIP انجام شود. شرکت‌های دولتی و خصوصی برای استفاده از این تکنولوژی و ارانه خدمات با هزینه پایین‌تر و کیفیت بالاتر به مردم، در صورت توجه به نکات فنی و نیز اقدامات ضروری، می‌توانند توفیق زیادی یابند.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: مقالات VOIP , ,
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1391
نویسنده : hamidrezakhouri

تلفن اینترنتی سرویسی است که در چند سال اخیر به موازات ارائه دیگر سرویس های اینترنت بسیار سریع جایگاه خود را در بازار مصرف ایران تثبیت کرده و هم چنان نیز به لحاظ تعداد مصرف کنندگان رو به گسترش است. با استفاده از این سرویس می توان تماس های بین المللی را با هزینه مناسب و همانند برقراری ارتباط مستقیم مخابراتی تنها با یک خط تلفن و خرید خدمات از یک سرویس دهنده تلفن اینترنتی برقرار کرد.

این فناوری در شبکه های ارتباطی و از جمله اینترنت توسط سیستم های سخت افزاری که VOIP Gateway نامیده می شود، فراهم می شود. شاید معروف ترین ارائه دهنده این تجهیزات هم شرکت Ciscoباشد. پروتکل ارتباطی مورد استفاده H۳۲۳ معروف است و نحوه برقراری ارتباط نیز همانند بقیه تماس های IP به طور معمول پروتکل TCP/IPدر شبکه های محلی یا جهانی است. برقراری ارتباط بینVOIP Gateway های مستقر در سرتاسر دنیا که به ارائه جداول مسیرهای اینترنتی (Routing Tables) مربوط به پیش شماره هر کشور منجر می شود، برعهده International Carriers و یا در اصطلاح «اپراتورهای بین الملل» است. به لحاظ بستر مورد نیاز ارتباطی خطوط اینترنت فعلی جواب گوی یک بستر با کیفیت و مطمئن برای برقراری ارتباطات است؛ البته به لحاظ بعضی نکات ظریف که همان اختصاص پهنای باند به صورت تضمینی است.

البته این ارتباط اینترنت توسط مشترک برقرار نمی شود بلکه توسط سرویس دهنده برقرار می شود. این سرویس به طور معمول از طریق کارت های اعتباری در اختیار مشترکان قرار می گیرد و با هر نوع دستگاه تلفن که سیستم TONE را پشتیبانی می کند، قابل دریافت است.

● نحوه کار سیستم تلفن اینترنتی Voice Over IP

در استفاده از سیستم تلفن اینترنتی مشترک ضمن برقراری ارتباط با تلفن سرویس دهنده که همان دستگاه VOIP Gateway است، بعد از انجام مراحل واردکردن شماره کارت و تایید وجود اعتبار، شماره کشور مورد نظر را به سیستم می دهد و تمامی مراحل از طریق گوشی و خط تلفن مشترک صورت می گیرد.

سیستم نیز با توجه به میزان اعتبار و نرخ مکالمه آن کشور که به صورت کامل در بانک اطلاعاتی وجود دارد، حد اکثر میزان مکالمه را تعیین و مشترک را به سمت اپراتور بین الملل از طریق خط اینترنت هدایت می کند. برای گستردگی شبکه اپراتورهای بین الملل، به طور معمول این شرکت ها برای پشتیبانی تلفن اینترنتی بیشتر نقاط دنیا خدمات خود را در اختیار یکدیگر قرار می دهند و در برخی موارد به صورت اشتراکی فعالیت می کنند.

● نحوه برقراری ارتباط

با سیستم های VoIP به یکی از ۳ روش زیر می توان ارتباط تلفنی برقرار کرد:

▪ (ATA(gateway

ساده ترین روش برقراری ارتباط VoIP با استفاده از(ATA(Analog Telephone Adaptorهاست که gateway هم نامیده می شود. این ابزارها این امکان را می دهد که بتوان از تلفن های آنالوگ استاندارد استفاده کرد.در این روش به آسانی می توان handset استاندارد را به ATA متصل کرد، سپس ATA را به رایانه یا ارتباط اینترنت وصل کرد.

با این کار کاربرها قادر به برقراری ارتباط VoIP خواهند شد به گونه ای که ATA سیگنال آنالوگ را از تلفن استاندارد می گیرد و سپس آن را به سیگنال دیجیتال آماده برای انتقال در بستر اینترنت تبدیل می کند. همراه برخی ATAها یک نرم افزار است که روی رایانه load میشود و کاربر را قادر می سازد که آن را برای VoIP با دقت پیکربندی کند.

▪ IP Phones

این handsetها به طور کامل شبیه handsetهای استاندارد معمولی و دارای یک کانکتور RJ ۴۵ Ethernet به جای کانکتورهای استاندارد RJ۱۱ است. این تلفن ها تمام نرم افزار و سخت افزار لازم را برای برقراری ارتباطات VoIP به صورت built-in دارد. در صورت راه اندازی این سیستم تمامی ارتباطات تلفنی به عنوان مثال در بین ۲ سازمان در ۲ شهر مختلف رایگان می شود.

▪ رایانه به رایانه

این روش آسانترین روش استفاده از فناوری VoIP است. شرکت های زیادی هستند که نرم افزارهای مقرون به صرفه ای ارائه می دهند که می توان برای این نوع VoIP از آن استفاده کرد.

شرکت های تلفنی بزرگ امروزه با استفاده از VoIP هزاران تماس تلفنی راه دور را از طریق یک circuit switch به درون یک IP gateway مسیردهی می کنند. این داده ها در طرف دیگر توسط یک gateway دریافت و سپس با یک circuit switch محلی دیگر مسیردهی می شود. هر روزه شرکت های بیشتری سیستم های تلفنی VoIP را نصب می کنند به گونه ای که فناوری VoIP به صورت گسترده ای در حال رشد است.

● مزایای VoIP

ازآن جا که با استفاده از VoIP از هر مکانی می توان به پهنای باند مناسب دسترسی داشت، امکان برقراری ارتباط وجود دارد و کاربران میتوانند حتی به هنگام مسافرت ATAها یا IP Phoneهایشان را به همراه داشته باشند و از تمام خدمات تلفن خانگی شان استفاده کنند.

VoIP دارای سرویس های مختلفی است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

▪ Caller ID

▪ Call Waiting

▪ Call Transfer

▪ Repeat Dialing

▪ Return Call

▪ Three-way Dialing

از دیگر قابلیت های سیستم VOIP می توان به موارد زیر اشاره کرد:

▪ انتقال تماس تلفنی به یک شماره تلفن خاص (Forwarding)

▪ ارسال مستقیم تماس به Voicemail

▪ ارسال پیغام اشغال بودن مشترک به تماس گیرنده

▪ امکان سرویس در دسترس نبودن مشترک

بسیاری از سرویس های VoIP امکان بررسی Voicemail کاربر را از طریق اینترنت یا توسط فایل پیوست نامه الکترونیکی به رایانه یا PDA می دهد. در هنگام تهیه سرویس VoIP از سیستم تلفن و سرویس دهنده VoIP درباره قابلیت های آن و هزینه خدمات سوال کنید.


|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
موضوعات مرتبط: مقالات VOIP , ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آخرین مطالب

/
از این که به وبلاگ من سر زدید خیلی خیلی ممنونم باتشکر حمیدرضاخوری